HTML

2008.04.16. 23:00 liberal

 

 

Kuncze, come back!

 

Konrád György az SZDSZ-ről – 2008. április 16.

ATV – Friderikusz most

Van két jelölt, mind a kettőt okos, tehetséges embernek tartom - Kóka és Fodor – mind a kettő jelentős helyet és szerepet töltsön be a magyar életben, de nem tartom őket, egyiket sem, érett politikusoknak… Én még tíz év tanulóiskolát elvárnék tőlük, és elvárnám azt is, hogy a civil életben többet forgolódjanak.

 

… hogy ha az a személy, aki eddig a legszimpatikusabban, számomra a legmeggyőzőbben tudta spontán reakcióiban megjeleníteni azt a gondolkodásmódot, ami a szabaddemokratáknak Budapesten és vidéken, hogy is mondjam a sármja, a humora, a józansága, meg a tárgyilagossága, az egyensúlyérzéke - ez a Kuncze Gábor volt. Ha Kuncze Gábor hajlandó lenne megint beszállni ebbe a ringbe, ami nem tömör gyönyör, akkor az nagyszerű volna az SZDSZ szempontjából, még azt is mondanám, hogy a magyar politikai közszellem szempontjából…

 

jó néhány évvel ezelőtt, amikor Kuncze Gábor az SZDSZ elnöke lett, én voltam az, aki őt az Országos Tanácsnál rekomendálta. Ugyanezt, bár már kívül vagyok, megtenném még egyszer."

 

                                             *

 

  

Az SZDSZ visszahívta a kormányból minisztereit és államtitkárait. Most vissza hívja Kuncze Gábort.

                                             

                                      *

                        

Kunczét elnöknek! - Kóka támogatja az ötletet

 

Támogatná Kuncze Gábor visszatérését az SZDSZ elnöki székébe Kóka János, a liberálisok jelenlegi vezetője - írja az MTI és a Független Hírügynökség alapján a hirado.hu.

"Kuncze egységteremtő személyiségére most különösen szüksége van a pártnak" - mondta Kóka János.

                                                         ***     

                                                                                   

Ha egyetértesz Konrád Györggyel, csatlakozz! 

 

Kuncze, come back!

(e-mailcím: kunczecomeback@gmail.com )

_______________________________________________________________________________

Kedves Barátom!

Köszönöm, hogy aláírásoddal Te is bizalmat szavaztál nekem akkor, amikor az elnöki székbe akartak visszacsábítani. A kezdeményezés velem nem volt egyeztetve, ha kikérik a véleményem, nem járultam volna hozzá.

Más oka van azonban annak, amiért most írok Neked. Ismét elnökválasztásra készülünk. Azért, mert egyesek, visszaélve az SzDSz küldöttgyűlésein hagyományosan érvényesített bizalmi elvvel, csaltak a szavazásoknál. Ez elfogadhatatlan. Az SzDSz vezető testületei azonban, véleményem szerint, rosszul kezelték az ügyet és azzal, hogy teljes tisztújítás mellett döntöttek, a bizalommal visszaélők elképzelései mentén cselekedtek. Akik küldöttek voltak például, nem csalhattak, hiszen annak pont az volt a lényege, hogy a távol maradók helyett szavaztak olyanok, akik nem voltak küldöttek.

Ennek aztán a párttal kapcsolatos súlyosan negatív híreken túlmenően az is következménye lett, hogy a megválasztott elnök, Kóka János , nem tudta kitölteni két éves mandátumát, vagyis nem kapott lehetőséget elképzelései maradéktalan megvalósítására. János rendkívül sokat dolgozott az elmúlt évben. Határozottan állt ki a párt önállósága mellett, törekszik határozott, jól felismerhető liberális politikával megnyerni a választók bizalmát. Ennek a programnak a végigviteléhez nem volt elegendő az elmúlt, botrányoktól sem mentes év.

Én azért szavazok bizalmat Kóka Jánosnak a következő, rendkívüli küldöttgyűlésen, mert vissza akarok térni a küldöttek eredeti döntéséhez, lehetőséget akarok adni neki ahhoz, hogy kétéves programját maradéktalanul megvalósíthassa.

Kóka Jánosra szavazok. Kérlek, hogy szavazatoddal az elnökjelöltek közül Te is támogasd Kóka János megválasztását!

Barátsággal:

Kuncze Gábor


komment


süti beállítások módosítása