HTML

2008.04.15. 00:00 liberal

 

Levelekből:

 

Kedves Gábor!

Megértettem,mikor hátraléptél. Megértettem,hogy eleged lett,és hidd el nem vagy ezzel egyedül.
A magunkfajta tisztes szabadelvű polgároknak nem kedvez a kificamodott magyar közélet.
Mégis, ezúton is csatlakozom azokhoz, kiknek egyik utolsó reménye, hogy a liberális pártot is megfertőzött össznépi megosztottságot a Te visszatérted csökkentheti, idővel helyreránthatja.
Nem könnyű ilyen döntést meghoznod, tudom. Mégis felkérlek-vállald el ezt a sokunk által megfogalmazódott igény diktálta feladatot. Rántsd össze a csapatot, és biztos,hogy nemes célt szolgálsz ezzel. SZDSZ nélkül a magyar politikai élet sivár és értéktelen lenne.
Tedd meg ezért, amit  - ha nem is könnyű döntés - a liberális százezrek Tőled remélnek.
Mi támogatunk,és aktivizálni fogjuk a következő időszakban erőinket. Ennyit ígérhetünk.
Nem hagyhatjuk,hogy az álságos,hataloméhes ,ugrásra és uralkodásra készülő Orbán Viktoriánusok begyűrjék a nemzetet hosszú évekre. Te ennyit tegyél hozzá ennek megakadályozására. Ha sikerrel jársz,mi is sikeresek lehetünk. Ha mégsem,legalább megpróbáltuk Veled egyetemben. Ez az ország a mainál többet érdemel!

Baráti üdvözlettel:

Hódi János Budapest

*                                                                                                                                                      

Tisztelt Kuncze Gábor Úr ,


mint az SZDSZ régi szimpatizánsa szeretném  ha segítene az  igen kritikus helyzetben lévő liberálisokon. Tudom, nem egyszerű visszatérni a "csatamezőre" mégis, kérem fontolja meg döntését.
Jó egészséget kívánva, szívélyes üdvözlettel:

 Dr. Antal Sára
   

*

Örülünk a kezdeményezésnek és egyetértek Gábor visszahívásának javaslásával.

Remélem Ő is elgondolkodik az Őt körülvevő szimpátia megnyilvánulásokon és a liberális értékek megőrzése érdekében megváltoztatja távolmaradási szándékát, bár nem kis feladatot kellene felvállalnia!

 Sok sikert kívánva, reménykedve üdvözlettel:

Dr. Szabóné Berta Mária Szeged

Dr. Szabó Ervin Szeged 

*

Tisztelt Kuncze Úr! 

A pécsi szervezet tagja vagyok. Őszintén hiszek a liberális szemlélet helyességében. Ennek ellenére azt gondolom, hogy ez minden időben más –más tartalmat jelent.

Aki ezt nem akarja elfogadni, könnyen hibázhat. Az a véleményem, hogy a mai sajnálatos helyzet is azért tudott létre jönni, mert a mindenkor szükséges kontroll kellő időben nem lett elvégezve. Látni kell azt, hogy az emberek széles táborát érintő dolgot csak akkor lehet sikerrel eredményesen véghez vinni, amennyiben arra megfelelő fogadó készség van. Szerintem erre a feltételre nem lett megfelelő hangsúly helyezve, vagy másodlagos szempont lett. Ebből adódóan a kialakult helyzet önkritikus elemzése szükséges a jövőbeni lépéseket illetően is. A kontroll elvégzése után új módszer is szükséges. Ehhez pedig a tapasztalatodra, higgadt személyiségedre, mint SZDSZ-es elnök nagyon nagy szükség lenne.

Visszatérésedre számítva és azt támogatva tisztelettel üdvözöllek

dr. Antal Zoltán

Pécs 

*

Kuncze Gábor többek között azért volt népszerű mert ő volt a legőszíntébb politikus, már ha ez a két fogalom együtt megállja a helyét.

Szeretném még őt sokat látni a politikai életben.

Üdvözlettel:

Gáti Miklós

Kuncze Gábort minden idők egyik legjobb politikusának tartom.
Egyszerűen jó fej.
Nélküle szegényebb a magyar közélet, nincs esély a populista demagógia
megfékezésére.

Varga Ferenc
Budapest

*

 

Igen Tisztelt Kuncze Gábor Úr!
 
Noha jómagam nem vagyok SZDSZ szimpatizáns, de biztos, hogy "Kuncze-szimpatizáns" vagyok. (ha feltünetik a nevemet kérem ezt írják mellé!). Mint ahogy egy jó sakk, vagy kártyaparti sem képzelhető el játszótárs nélkül, valós demokrácia sem lehet politikai és parlamenti ellenfelek nélkül. Mind a magam, mind pedig a ma még létező magyar parlamenti demokrácia nevében tisztelettel és szeretettel kérem, térjen vissza az SZDSZ élére!
Kuncze come back!
 
Ismeretlen partnere:
 
Szulyovszky László
Budaörs
*
Igen, legfőbb ideje visszahívni Kunczét!
 
Bár tartok tőle, hogy visszavonulási szándékát hosszú és keserű vívódás előzte meg és bejelentése a füleimnek nagyon véglegesnek hallatszott.
 
Biztosan nem mondott volna le, ha nem érezné kilátástalannak a párt jövőjét a magyar társadalomban, ahol a szabadság eszméjének mára alig maradtak elkötelezett hívei, annál többen támogatják a legvisszataszítóbb hatalommániás demagógiát hirdető gátlástalan diktátort, aki a leggyalázatosabb alakokkal veszi körül magát és készül a totalitárius hatalomátvételre. A magyar választók érzésem szerint meg fogják adni neki a lehetőséget, hogy 2/3 feletti többséget szerezzen és ezzel beláthatatlan folyamatokat indítson el az ország életében. 
 
Belülről is állandóan támadták, rúgták Kunczét, Konrádnak pedig tökéletesen igaza van, látnia kéne minden madarasnak, hogy Kunczénak ma még nincs és jó darabig nem is lesz alternatívája. 
Nem csodálom, hogy belefáradt a külső-belső harcokba és elment a kedve az egésztől!
 
Hívjuk vissza, bár tartok tőle, hogy nem fog visszatérni!
 
Vadász Gábor
Balatonboglár
*
Mint az SZDSZ távoli figyelője - ami nem azonos a szimpatizálással -, de mint Kuncze Gábor feltétlen kedvelője, csatlakozom a felhíváshoz. Nagyon hiányzik az egyébként néha elég sekélyes országgyűlési felszólalásokból az Ő szarkasztikus humora, gyors debattőri képéssége. Talán jobb útra tudná téríteni az igencsak elszabadult indulatokat és kellő súllyal képviselni a nagyon fontos, de megfontolt és kiérlelt reformokat.
 
Ács Béla 
*
Kedves Kuncze Gábor!

Kérem, hogy sérelmek, érdekek, elvárások  és feltételek nélkül térjen vissza az SZDSZ-be, amennyiben ez a lépés nem ellenkezik érzelmeivel és személyes indítékaival.

A már ismert érveken és nézeteken túl a saját döntésemet is ismertetem Önnel: tegnap beléptem a második kerületi tagszervezetbe. Tehát nem a sikertörténet csúcsán, hanem most döntöttem papírforma szerint is a belépésről - meggyőződésből.

Szüksége van többeknek Kuncze Gáborra, hiányolják. Visszatérése persze nem jelenti azt, hogy nincs szükség a generális megújulásra, sőt éppen erre mutat rá a felmerült igény.
Éppen ezért arra kérem, gyakoroljon nagyvonalú és őszinte gesztust a pártjával szemben.
Én is erre kérem, úgy is mint az SZDSZ  "legfiatalabb"  tagja.

Üdvözlettel:

Ruzics Ibolya
II. kerületi szervezet
*
Tisztelt Kuncze Gábor úr !
 
Az MSZP az SZDSZ-szel megkötendő új, az eddigieknél sokkal szorosabb koalíció nélkül még az idén előrehozott választásokra kényszerül, azt elbukja, Orbán 2/3-os többséggel győz. Ettől kezdve jöhet a 12  h e t e n  t e   összehívott parlamenti ülés, minden ellenzéki javaslat elutasítása, saját Alkotmánybíróság, saját Főügyész, Legfelsőbb bírósági elnök, nemzeti banki elnök, sőt egy újabb, saját köztársasági elnök is.
 
Ezt meggátolni egy módon lehet, mint írtam, roppant szoros koalíció, a fellegekben járó reformokról
 -egyébként szükséges-  lemondás, a már meghozott törvények szigorúbb betartása és betartatása, a konvergencia programon belül lakosságbarát intézkedések és nem pénz osztogatás bevezetése, amíg 2010-es választások,  egy esetleg kedvezőbb hangulatú orszszágban sorra nem kerülnek.
 
Nem a hatalmat kell megtartani, hanem az országot kell megmenteni egy olyan katasztrófától, ami mellett eddig minden történelmi vereségünk eltörpülne.
 
Kérjük cselekedjen a fentiek érdekében.
 
 
TiszteletteL
 
Németh Péter
Lehel E. Katalin
*
Gábor!

Hogy valaki milyen fontos neked, azt mindig akkor tudod meg, amikor már nincs.
Hát Te vagy – hál’ Istennek jó egészségnek örvendesz -, csak elbújtál.
Azok közé tartozom, akik annyira megcsömörlöttek a magyarországi politikai élettől, hogyha a tévében politikai műsort látok, azonnal továbbkapcsolok.
Egy ilyen kapcsolgatás alkalmával megláttalak egy műsorban… képtelen voltam továbbkapcsolni, leragadtam.
Nagyon rég nem tapasztalt jó érzés töltött el, jó volt hallgatni.
Azt hiszem, az egész országnak szüksége van rád!
Tedd meg, hogy még egyszer visszajössz erre a rövid, fél ciklusra!

Üdvözlettel és nagyon nagy tisztelettel:

Pataki István
*

A pécsi szervezet tagja vagyok. Őszintén hiszek a liberális szemlélet helyességében. Ennek ellenére azt gondolom, hogy ez minden időben más –más tartalmat jelent.

Aki ezt nem akarja elfogadni, könnyen hibázhat. Az a véleményem, hogy a mai sajnálatos helyzet is azért tudott létre jönni, mert a mindenkor szükséges kontroll kellő időben nem lett elvégezve. Látni kell azt, hogy az emberek széles táborát érintő dolgot csak akkor lehet sikerrel eredményesen véghez vinni, amennyiben arra megfelelő fogadó kézség van. Szerintem erre a feltételre nem lett megfelelő hangsúly helyezve, vagy másodlagos szempont lett. Ebből adódóan a kialakult helyzet önkritikus elemzése szükséges a jövőbeni lépéseket illetően is. A kontroll elvégzése után új módszer is szükséges. Ehhez pedig a tapasztalatodra, higgadt személyiségedre, mint SZDSZ-es elnök nagyon nagy szükség lenne.

Visszatérésedre számitva és azt támogatva tiszelettel üdvözöllek

dr. Antal Zoltán Pécs

*

Tisztelt Elnök Úr!
 
Maximális mértékben megértve és osztva a visszatéréssel kapcsolatos ellenérzését, kérem , hogy ezen felülemelkedve hozza meg ezt az áldozatot, mivel egyedül az Ön személye jelent garanciát arra, hogy nem a párt teljes szétesésének leszünk részesei.
Személyes sorsát illetően nem tudom vigasztalni. Amennyiben el tudja fogadni az Ön  személyével kapcsolatos döntési kényszert, úgy talán az ehhez rendelhető időintervallum jelenthet reményt, hisz ha nagyon erősen hiszi, hogy csak az utód megtalálásáig terjedő időszakról van szó, akkor meglesz annak illúziója, hogy az ( mármint az Önt tehermentesítő utód megjelenése ) hamarosan bekövetkezik.
Remélve, hogy ennek ismeretében is lesz elég lelki ereje az Elnöki poszt elvállalására - kívánok Önnek jó erőt és egészséget.
 
Tisztelettel:        Polai Zoltán
                        a Pécsi Alapszervezet ügyvivője
*

komment


süti beállítások módosítása